Έλαια (μέρος β')

6. Έλαιο καλέντουλας

Λατινική ονομασία : Calendula officinalis -Άγγλική ονομασία : Calendula

Ανθίζει στους αγρούς την άνοιξη, εμείς την καλλιεργούμε στον κήπο μας και εκχυλίζουμε τα άνθη της σε ελαιόλαδο δικής μας παραγωγής.

Έχει αντισηπτικές, επουλωτικές, αντιφλεγμονώδεις και καταπραϋντικές ιδιότητες. Μπορεί να βοηθήσει στην θεραπεία δερματικών ασθενειών, είναι αποτελεσματική σε έλκη στομάχου και σε φλεγμονές, μολύνσεις, εγκαύματα, αποστήματα και ουλές. Βοηθά στην αντιμετώπιση του εκζέματος. Επίσης το αφέψημα της είναι δέκα φορές πιο δραστικό από το χαμομήλι στην αντιμετώπιση των μυκητιάσεων.

Θα την βρείτε στο "σαπούνι για την ευαίσθητη περιοχή".

 

 

 

7. Ελαιόλαδο

Λατινική ονομασία : Olea europaea - Αγγλική ονομασία : Olive oil

Τι να πει κανείς για το ελαιόλαδο; Γνωστό στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου από τους αρχαίους χρόνους το ελαιόλαδο έχει χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για διατροφικούς λόγους αλλά και για θεραπευτικούς καθώς επίσης και για καλλωπιστικούς. Πλούσιο σε λιπαρά οξέα και βιταμίνες Α, Β1, Β2, C, D και Ε θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί ως ο βασιλιάς των ελαίων. Είναι ιδανικό για πολύ ξηρές επιδερμίδες και μαλλιά που είναι άτονα και εύθραυστα όπως και για τα εύθρυπτα νύχια. Οι ιδιότητες του το καθιστούν πολέμιο των ρυτίδων. Η χρήση του στο σαπούνι έχει βαθιές ρίζες στο παρελθόν μιας και είναι βασική ύλη για το γνωστό σε όλους σαπούνι Μασσαλίας ή Καστίλης.

Εμείς, το χρησιμοποιούμε σε μεγάλο αριθμό προιόντων αφού σε αυτό εκχυλίζουμε αρκετά βότανα , σε σαπούνια, καθώς επίσης και στην "αλοιφή που γιατρεύει τα πάντα".

 

8. Έλαιο τριαντάφυλλων

Λατινική ονομασία : Rosa - Αγγλική ονομασία : Rose

Το παράγουμε μόνοι μας εκχυλίζοντας ροδοπέταλα από τον κήπο μας σε αμυγδαλέλαιο.

Είναι πολύ πλούσιο σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, είναι μαλακτικό και αντιγηραντικό. Ιδανικό για πολύ ξηρό και κουρασμένο δέρμα, για ουλές και ραγάδες.

Το χρησιμοποιούμε στο "σαπούνι με τριανταφυλέλαιο και αποξηραμένα ροδοπέταλα".

 

 

 

9. Καροτέλαιο

Λατινική ονομασία : Daucus carota -  Αγγλική ονομασία : Carrot oil

Το παράγουμε μόνοι μας εκχυλίζοντας καρότα βιολογικής καλλιέργειας σε βερυκοκέλαιο.

Έχει πλούσιες μαλακτικές κι αντιγηραντικές ιδιότητες, ενισχύει το μαύρισμα και παρέχει μικρή αντιηλιακή προστασία.

Είναι ιδανικό για την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια, τις βλεφαρίδες και τα νύχια.

Θα το βρείτε στο "αντιρυτιδικό λάδι ματιών" , στο "ενυδατικό λάδι σώματος" και στο "αντιηλιακό λάδι σώματος".

 

 

 

10. Καστορέλαιο

Λατινική ονομασία : Ricinus communis - Αγγλική οομασία : Castor oil

Παράγεται από το φυτό ρετσινολαδιά, από τους μικρούς κόκκινους καρπούς του. Πλούσιο σε βιταμίνη Ε και ωμέγα λιπαρά οξέα.

Καταπραϋντικό, ενυδατικό, θεραπευτικό λάδι το οποίο αναδομεί το δέρμα, ενδυναμώνει τις βλεφαρίδες, τα μαλλιά και τα νύχια.

Ιδανικό για ξηρά και άτονα μαλλιά και δέρμα. Επίσης, έχει την ικανότητα να διεισδύει στις στοιβάδες του δέρματος και να παγιδεύει την υγρασία.

Θα το συναντήσετε σε πολλά σαπούνια μας όπως στο "σαπούνι μαλλιών με βούτυρο καριτέ".

 

 

 

11. Λάδι καρύδας

Λατινική ονομασία : Cocos nucifera -Αγγλική ονομασία : Coconut oil

Εξάγεται απο τον πυρήνα ή τη σάρκα της ώριμης καρύδας. Είναι ενυδατικό, μαλακτικό και περιποιητικό για ξηρά και ευαίσθητα δέρματα και μαλλιά. Επίσης, έχει αντιβακτηριδιακές, αντιικές και αντιμηκυτιασικές ιδιότητες που το καθιστούν απαραίτητο συστατικό για όλα τα σαπούνια κι όχι μόνο.

Θα το βρείτε, εκτός από όλα τα σαπούνια μας και στην "αλοιφή που γιατρεύει τα πάντα".

 

 

 

12. Σιτέλαιο

Λατινική ονομασία : Triticum vulgare - Αγγλική ονομασία : Wheatgerm oil

Προέρχεται από την έκθλιψη του φύτρου του σιταριού.

Αναπλάθει και θρέφει την επιδερμίδα καθώς περιέχει βιταμίνες Α, D, K και Ε. Η περιέκτικότητα του σε βιταμίνη Ε είναι η υψηλότερη από κάθε άλλο τρόφιμο στον πλανήτη. Παρέχει αντιρυτιδική φροντίδα και είναι ιδανικό για ξηρό και γηρασμένο δέρμα. Επίσης έχει και αντιηλιακές ιδιότητες.

Βασικό συστατικό της " ενυδατικής κρέμας με αλόη για ξηρές - κουρασμένες επιδερμίδες" αλλά και στο "αντιηλιακό λάδι σώματος".

 

 

13. Σπορέλαιο κάνναβης

Λατινική ονομασία : Cannabis sativa - Αγγλική ονομασία : Hempseed oil

Εξάγεται από την έκθλιψη των σπόρων της κάνναβης (το γνωστό κανναβούρι).

Είναι αντιφλεγμονώδες και αντιγηραντικό. Εξισορροπεί την ξηρή επιδερμίδα, καταπολεμά τις δερματικές φλεγμονές, είναι αντιοξειδωτικό και ενυδατικό. Ανανεώνει  όλες τις στοιβάδες της επιδερμίδας. Στα προιόντα που χρησιμοποιείται τα εμπλουτίζει με βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β3, C, D και Ε. Περιέχει ιχνοστοιχεία και ω3 και ω6 λιπαρά οξέα, σίδηρο, φώσφορο, ψευδάργυρο και 20 γνωστά αμινοξέα. Με λίγα λόγια, πρόκειται για ένα λάδι θαύμα !

Θα το βρείτε στην "αλοιφή που γιατρεύει τα πάντα" και σε πολλά σαπούνια.

 

 

 

14. Φοινικέλαιο

Λατινική ονομασία : Elaeis guineensis - Αγγλική ονομασία : Palm oil

Παράγεται από την σάρκα ( μεσοκάρπιο ) του καρπού είδους κοκοφοίνικα ιθαγενή της Γουινέας.

Διαφέρει από το έλαιο καρύδας το οποίο εξάγεται από τη σάρκα ώριμων καρύδων (Cocos nucifera).

Πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά οξέα και β-καροτένιο. Είναι εξαιρετικό σε προιόντα μαλλιών, ενυδατώνει, θρέφει, αναζωογονεί και περιποιείται το δέρμα, χωρίς να ξηραίνει και να προκαλεί ερεθισμό ή φαγούρα.

Θα το συναντήσετε σε όλα σχεδόν τα σαπούνια μας.