Αιθέρια έλαια στα σαπούνια κι όχι μόνο... (μέρος Β΄)

Αιθέρια έλαια στα σαπούνια κι όχι μόνο...συνέχεια...

 

6. Καννέλα

Λατινική ονομασία : Cinnamomum verum - Αγγλική ονομασία : Cinnamon bark

Το μέρος του φυτού που αποστάζεται είναι ο φλοιός του κορμού.  Εκτός από το υπέροχο άρωμα της η καννέλα, έχει ισχυρή αντιβακτηριακή, αντιική και διεργετική δράση.

Τονώνει την σεξουαλικότητα, διεγείρει το αναπνευστικό, αντιμετωπίζει την βαθιά κούραση και την κατάθλιψη και βοηθά σε περιπτώσεις ακμής.

Απολαύστε το υπέροχο άρωμα της στην "ενυδατική κρέμα σώματος" και ανεβάστε την διάθεση σας σε άλλο επίπεδο !

 

 

 

και μια πληροφορία που πιθανόν να σας ενδιαφέρει : https://oliviart-gr.blogspot.gr/search/label/%CE%9A%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B1#axzz3QQTI4fWH , https://aromatherapycosmos.blogspot.gr/2010/09/blog-post_22.html

 

 

7. Λεβάντα

Λατινική ονομασία : Lanandula officinalis - Αγγλική ονομασία : Lavender

Αποστάζονται τα άνθη με την μέθοδο του ατμού. Ιδανικό για μικρά παιδιά, χαλαρωτικό, ηρεμιστικό, αντικαταθλιπτικό, αντισηπτικό, ισχυρό επουλωτικό με αναγεννησιακή δράση για την επιδερμίδα.

Το αιθέριο έλαιο της λεβάντας θα το συναντήσετε σε μεγάλο αριθμό προιόντων μας όπως :

" σαπούνι προσώπου"

" αντιηλιακό λάδι σώματος "

" σαπούνι για την ευαίσθητη περιοχή "

και σε πολλά ακόμη...

 

 

πηγές : https://www.filenades.gr/ViewArticle.aspx?Id=2538 , https://www.foninaousis.gr/go.asp?do=news&id=14410

 

 

8. Λεμόνι

Λατινική ονομασία : Citrus Limonum - Αγγλική ονομασία : Lemon

Παράγεται από τις φλούδες του καρπού με την μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης. Αντιβακτηριακό, ιοκτόνο, αντισηπτικό, διατηρεί την νεανικότητα των ιστών. Φροντίζει τα εύθραστα νύχια, καταπολεμά δερματικά εξανθήματα. Προσοχή όμως, δεν χρησιμοποιείται σε προιόντα προσώπου γιατί παρουσιάζει φωτοτοξικότητα.

Θα το συναντήσετε : " αλοιφή που γιατρεύει τα πάντα "

                              " στοματικό διάλυμα με άρωμα δυόσμου "

 

πηγές :  https://www.experience-essential-oils.com/benefits-of-lemon.html , https://www.glikiazoi.gr/2013/06/16/%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%B9%CE%B8%CE%AD%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BF-%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9-lemon-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%87/

 

9. Πορτοκάλι

Λατινική ονομασία : Citrus sinensis - Αγγλική ονομασία : Orange sweet

Όπως και στο λεμόνι η παραγωγή του αιθερίου ελαίου πορτοκάλι γίνεται από τις φλούδες με ψυχρή έκθλιψη. Είναι ηρεμιστικό, κατευναστικό, αντισηπτικό. Καταπολεμά το άγχος, τη νευρικότητα και την ανησυχία. Δρα εξισορροπηστικά στο δέρμα και διατηρεί την ελαστικότητα του.

Προσοχή, παρουσιάζει φωτοευαισθησία γι' αυτό το αποφεύγουμε σε προιόντα προσώπου.

Θα το συναντήσετε : " σαπούνι σώματος με πορτοκάλι "

 

 

πηγές : https://www.organicfacts.net/health-benefits/essential-oils/orange-essential-oil.html

 

 

10. Τειόδεντρο

Λατινική ονομασία : Melaleuca alternifolia - Αγγλική ονομασία : Τea tree

Αποστάζονται τα φύλλα του με την μέθοδο του ατμού. Είναι αντιβακτηριακό ισχυρό και ευρέου φάσματος. Αντιικό, προστατευτικό της επιδερμίδας, αντιμυκητιακό, παρασιτοκτόνο. Καταπολεμά παθήσεις όπως ο έρπης, άφθες, γυναικολογικούς μύκητες, ακμή, δερματικά, αιμορροίδες.

Θα το συναντήσετε σε όλα σχεδόν τα προιόντα μας και ιδιαίτερα σε αυτά της περιποιήσης προσώπου.

 

πηγή : https://www.giatrosofia.com/%CE%B1%CE%B9%CE%B8%CE%AD%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%B1/%CE%A4%CE%B5%CF%8A%CF%8C%CE%B4%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF-%28Tea-tree%29_%282%29κ

 

 

11. Υλάνγκ-υλάνγκ

Λατινική ονομασία : Cananga odorata - Αγγλική ονομασία : Ylang-ylang

Αποστάζονται τα άνθη του με την μέθοδο του ατμού. Είναι αντικαταθλιπτικό, αφροδισιακό, αντιφλεγμονώδες, αναλγητικό. Τονώνει την επιδερμίδα, εξισορροπεί και κατευνάζει το νευρικό σύστημα. Σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο.

Θα το συναντήσετε : " ενυδατική κρέμα σώματοε με αλόη "

                              " ενυτική κρέμα προσώπου κατά της ακμής "

 

πηγές : https://www.glikiazoi.gr/2013/06/14/a%CE%B9%CE%B8%CE%AD%CF%81%CE%B9o-%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BF-%CF%85%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CE%B3%CE%BA-%CF%85%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CE%B3%CE%BA-%CE%B1%CF%85%CE%BE%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF/ , https://www.giatrosofia.com/%CE%B1%CE%B9%CE%B8%CE%AD%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%B1/%CE%A5%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CE%B3%CE%BA-%CE%A5%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CE%B3%CE%BA-%28Ylang-ylang%29_%2810%29

 

 

11. Υλάνγκ-υλανγ